Dostava plina v jeklenki ali za plinohram

Avtoplin

V razvitih državah Evropske unije se zaradi ekoloških prizadevanj vse bolj širi uporaba propan-butan plina kot pogonskega goriva za avtomobile s štiritaktnimi bencinskimi motorji. Osnovni razlog za to, da avtoplin postaja tako priljubljen, so tudi do 50 % nižje emisije škodljivih snovi (CO, HC, NOX in HC+NOX) v primerjavi z drugimi energenti, seveda pa uporabnike prepriča tudi nižja cena avtoplina v primerjavi z bencinom.

Zakaj uporabljati avtoplin?

Prednosti uporabe avtoplina v primerjavi z bencinom:

  • ugodnejša cena,
  • visoka kalorična vrednost,
  • visoko oktansko število,
  • hitro uplinjanje in homogena zmes.

Avtoplin pa ima tudi nekatere druge prednosti, zaradi katerih se ga splača uporabljati:

  • daljša življenjska doba motorja in katalizatorja,
  • popolno izgorevanje zmesi plin-zrak,
  • tišje delovanje motorja.

Avtoplin je pogonsko gorivo za ekološko prihodnost

Uporaba avtoplina je zaradi nižjih emisij tudi veliko bolj ekološka izbira od uporabe drugih pogonskih goriv. Če želite narediti nekaj dobrega za okolje, se vam tako vsekakor splača izbrati prav avtoplin.

Avtoplin je cenovno ugodna rešitev

Poleg nespornih ekoloških prednosti je za uporabnike avtoplina bistveno pomemben prihranek pri strošku za gorivo, saj maloprodajna cena za liter avtoplina povprečno dosega od 65 % pa tudi do 50 % cene bencinskega goriva.

Avtoplin je ugodna rešitev za vse voznike, ki mesečno povprečno prevozijo nad 2.000 kilometrov. Kljub večjemu začetnemu strošku vgradnje plinskega sistema v avtomobil se uporaba avtoplina dolgoročno namreč vsekakor obrestuje, saj gre za resnično cenovno ugoden energent.

Vedno več plinskih črpalk tudi v Sloveniji

V prid avtoplinu govori tudi podatek o vse večji dostopnost plinskih črpalk, saj se njihova mreža v Sloveniji konstantno širi – trenutno je na voljo že 144 lokacij s prodajo avtoplina.

Na avtočrpalki Kozina nudimo avtoplin najvišje kakovosti skladno s standardom EN 589, iz lastnih rafinerij znotraj skupine INA. Natočimo vam ga mi, pri tem pa skrbimo tudi za ugodne cene, saj je naša maloprodajna cena avtoplina vedno med najugodnejšimi v regiji.

Maloprodajna cena avtoplina: 0,81000 EUR/liter

V ceni avtoplina so vključene vse dajatve in prispevki ter DDV.
Maloprodajna cena velja od 09.06.2023 do preklica.

Cenjene  stranke obveščamo,

da smo zaznali "spam" sms nagradno igro, ki ni organizirana znotraj našega podjetja.

Prosimo vas, da kakršnega koli sporočila ali elektronske pošte prejete iz sumljivih naslovov ali tel.številk, ne odpirate in jo nemudoma izbrišete iz vaše naprave.

Trenutno v  INA Slovenija ne poteka nobena nagradna preko sms sporočil ali družbenih omrežij.

Vaša INA Slovenija