O družbi

INA SLOVENIJA d.o.o. je družba, ki se ukvarja s prodajo utekočinjenega naftnega plina (UNP), naftnih derivatov in maziv. 100% lastnik družbe je hrvaška naftna družba INA – Industrija nafte d.d.. Skupina INA ima v regiji vodilno vlogo pri raziskovanju in proizvodnji nafte in plina, predelavi nafte ter distribuciji nafte in naftnih derivatov.

 

Osnovna dejavnost družbe je prodaja in distribucija utekočinjenega naftnega plina, naftnih derivatov, olj in maziv na področju celotne Slovenije.

 

Ostale dejavnosti so tudi:

  • prodaja in distribucija tehničnih plinov in specialnih plinov ter mešanic;
  • svetovanje, projektiranje in izvedba plinskih instalacij;
  • dobava plinohramov, plinskih trošil in druge plinske opreme;
  • servisiranje in vzdrževanje tlačnih posod – plinohramov in plinskih postaj.

 

INA SLOVENIJA je podjetje z dolgo tradicijo na slovenskem trgu, saj se s skladiščenjem in distribucijo utekočinjenega naftnega plina (UNP) ukvarja že od leta 1968.

 

Na področju UNP-ja (propan/butan) dejavnost obsega polnjenje in distribucijo plina v jeklenkah, plinohramih, po plinovodnem omrežju in za industrijsko uporabo. Uporaba utekočinjenega naftnega plina omogoča pokrivanje večine energetskih potreb v gospodinjstvih in drugih dejavnostih (industrija, kmetijstvo, obrt, turizem,...).

 

Sedež plinske dejavnosti je na Kozini, ki ima zaradi relativne bližine do rafinerije, pomembnih skladiščnih kapacitet vključno z industrijskim železniškim tirom in odlično avtocestno povezavo velike razvojne možnosti.

 

Maloprodajo naftnih derivatov družba izvaja v šestih bencinskih servisih, lociranih v Radljah, Laškem, Lenartu, Hotizi, Šalovcih in Zavrču. Sedež maloprodajne dejavnosti je v Lendavi. Družba se ukvarja tudi z veleprodajo naftnih derivatov.

 

INA SLOVENIJA na slovenskem trgu ponuja visokokakovostna INA maziva in olja, ki jih v sodelovanju s priznanimi proizvajalci vozil in opreme razvijajo ININI strokovnjaki na podlagi dolgoletnih izkušenj pri razvoju in uporabi maziv in olj za vozila, opremo in industrijske pogone.