Dostava plina v jeklenki ali za plinohram

Tehnični plini

Tehnični plini, kot so na primer argon, acetilen, CO2, kisik, vodik, helij itd., se uporabljajo v kemični, metalurški, avtomobilski in farmacevtski industriji ter številnih drugih panogah. Imajo pomembno vlogo v različnih proizvodnih procesih, pa tudi v gradbeništvu, medicini, biotehnologiji in še kje.

Tehnični plini za industrijsko uporabo in gostinsko dejavnost

Na voljo so vam številni tehnični plini za industrijsko uporabo, ki vam jih dostavimo v jeklenki želenega tipa in velikosti. Prav tako pa ima INA Slovenija v ponudbi tudi tehnične pline, ki se uporabljajo v gostinski dejavnosti in turizmu. Pri izbiri ustrezne vrste jeklenke in plina za vaše potrebe vam z veseljem tudi strokovno svetujemo ter vam omogočimo njeno dostavo.

Plin za varjenje

Tehnični plini se uporabljajo tudi pri varjenju. Z njimi se pri postopku varjenja ustvari zaščitna atmosfera, ki omogoča večjo varnost in učinkovitost postopka. Kakšna vrsta plina se uporabi, je odvisno od tega, za kakšno vrsto varjenja gre. Pri TIG varjenju se tako lahko uporabljajo različni zaščitni plini, kot sta na primer argon ali helij. Pri MIG varjenju se običajno uporablja argon za varjenje, pri čemer so mu lahko dodani tudi drugi plini, pri MAG varjenju pa se najbolj pogosto uporablja CO2 plin za varjenje. Vsi našteti tehnični plini so vam na razpolago tudi v INA Slovenija.

Acetilen v jeklenki

Eden pogosto rabljenih plinov v različnih industrijskih in drugih procesih je tudi acetilen, ki predstavlja visokozmogljiv gorilni plin. Tudi acetilen se lahko uporablja pri varjenju, prav tako pa omogoča učinkovito rezanje, peskanje z ognjem in plamensko nabrizgavanje. Dobavljiv je v jeklenkah različnih tipov in kapacitet.

Ugoden najem jeklenk ter možnost dostave

V podjetju INA Slovenija vam nudimo ugoden najem različnih vrst jeklenk s tehničnimi plini, pri čemer poskrbimo tudi za njihovo dostavo. Za dodatne informacije ali naročila nam lahko pišete na naročila.plin@ina-slovenija.si, prav tako pa smo vam na tem naslovu na voljo za kakršna koli vprašanja, ki vas morda zanimajo.

tehnični plini, argon in acetilen